Με καρυδια, ξερά δαμάσκηνα, μήλο, λικέρ, μακεδονικό Χαλβά και λικέρ αρμπαρόριζα!!!
Δεν υπάρχουν λόγια!!!
Η γεύση; Αλλιώτικη από τις άλλες,
που λέει και η διαφήμιση!!!
Υπέροχο!!
Τραγανό!!
Γεμάτο αρωματα!!!
ΥΛΙΚΑ 6 φύλλα κρούστας
400 γρ μακεδονικό χαλβά βανίλια κακάο
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
1 μεγάλο μήλο μικρά κυβάκια
150 γρ καρυδια ψιλοκομμένα
1 σφυβακι λικέρ αρμπαρόριζα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
Ζάχαρη
Κανέλα
Ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ πρώτα σπάμε τον χαλβά, ψιλοκοβουμε τα δαμάσκηνα, βάζουμε το τριμμένο καρύδι, το λικέρ το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Τωρα περνούμε δυο φύλλα τα λαδώνουμαι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, συνεχίζουμε με τα αλλά δυο φύλλα κάνουμε πάλι το ίδιο,και στο τελευταία δυο φύλλα πάλι βάζουμε ζάχαρη και κανέλα.
Απλώνουμε την γέμιση και τυλιγουμε σε ρόλο.
Πρώτα διπλώνουμε τις άκρες των φύλλα λίγο προς τα μέσα περίπου 2 πόντους.
Το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο.
Στους 180c βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου