ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ με ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ!!!
Σήμερα ζεστό ζυμωτό ψωμί!!!
Κεφτεδάκια με μακαρόνια!!
Τέλειος συνδυασμός!!!
Οτι πρέπει για χειμωνιάτικο φαγητο,
ελαφρώς πικάντικο, νόστιμο!!!
Για τα κεφτεδάκια
ΥΛΙΚΑ 500 γρ κιμα ανάμικτο
1 κούπα φρυγανια τρίμενη
1 αυγό
1 κούπα γαλα
1 μεγάλο κρεμυδι
Δυόσμο
Μαιδανο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε μια λεκάνη βαζουμε τον κιμα, τρίβουμε το κρεμμυδι στον τρίφτη, ριχνουμε την φρυγανια, το γαλα, το αυγό, τα μυρωδικά ψιλόκομενα, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη ,και ανακατευουμε να ενωθουν καλα.
Οταν ειναι ετοιμα τα τηγανίζουμε ελαφρα, τα αφηνουμε σε μια πιατελα.
Μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλτσα.
Για την σαλτσα
ΥΛΙΚΑ 1 μεγάλο κρεμμυδι σε κύβους
1/2 ποτηρι ελαιολαδο
500 γ ρ ντομάτα τρίμενη η κονκασέ
2 πιπεριες σε κυβακια
1 κ σ σαλτσα ( πελτέ)
Λιγο μαιδανο
2 σκελίδες σκόρδο ( προερετικα)
Λιγα φυλλαράκια βασιλικο
1 πιπερίτσα τσίλι
2 ποτηρια ζωμό η νερο χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε ενα σκευος βαζουμε το ελαιολαδο, και ριχνουμε το κρεμμυδι, το σωταρουμε ελαφρώς.
Τώρα ριχνουμε την ντομάτα τρίμενη, τις πιπεριες , ανακατευουμε.
Προσθετουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι κομενη, τον πελτέ ανακατευουμε και προσθετουμε τον ζωμό.
Αφηνουμε να βράσει, λιγο πριν σωθεί τελείως ο ζωμός βαζουμε τα κεφτεδάκια, αφηνουμε να βρασουν, για 10 - 15 περιπου λεπτα.
Σερβίρουμε με οτι μας αρεσει.
Εγω τα εκανα μακαρόνια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου