ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΑΚΕΤΑ !!!

ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΑΚΕΤΑ !!!
!!

Υπέροχη!!
Τραγανη!
Σούπερ μπακετα!!
Εύκολη!
Αγαπημένη της Δέσποινας μου!!

ΥΛΙΚΆ
 600 γρ αλεύρι 
1 κ γ αλάτι
1 φακελακι μάγια 
4 κ σ ελαιόλαδο 
1 κ σ ζάχαρη 
380 ml νερό χλιαρό περίπου 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την μάγια, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο.
Αρχίζουμε να ριχνουμε το χλιαρρο νερό λίγο λίγο,τώρα ριχνουμε και το αλάτι, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά όλα καλά.
Αλευρωνουμε τον πάγκο μας, βάζουμε το ζυμάρι επάνω και το ζυμώνουμε με τα χέρια μας 3-4 λεπτά, το βάζουμε σε μια λεκάνη να φουσκώσει.

Όταν είναι έτοιμο,έχει φουσκώσει καλα,το βαζουμε στον παγκο μας και το κοβουμε σε 4 ισια Κομμάτια.

Πέρνουμε το καθε κομματι το πιέζουμε να ανοίξει σαν μικρο φυλλο και το τυλίγουμε  σαν μπαστούνι το βάζουμε σε ενα ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδοκολα.
Βλεπε φωτο.
Τωρα περνούμε ενα ποτηρι νερο και με ενα πινέλο αλείφουμε τις μπάκετες.
Περνούμε ενα μικρο κοσκινιστηρι και κοσκινί ζουμε αλευρι πανω στίς μπάκετες, με ενα μαχαιρι χαράζουμε απο πάνω και αφηνουμε να φούσκωσουν.

Αφηνουμε τον φουρνο να ζεστάθει στους 220 C βαθμους και ψήνουμε για 12 _ 15 λεπτα περίπου ανάλογα του φουρνο.

Σχόλια