ΖΥΜΩΤΌ ΨΩΜΙ!!



ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ !!!!

Εύκολο γρήγορο!!
Απο διάφορες συνταγες που διάβασα 
διαμόρφωσα την δικη μου!!!
Αρεσει πολύ στους δικούς μου, 
και σε άλλους που το δοκίμασαν!!! 
Ειναι χωρίς ζύμωμα!!!
Γίνεται το πολύ σε ΔΥΟ ΩΡΕΣ!!!
Είχε ανεβάσει μια συνταγή η 
Σοφία Στυλίδου!!

ΥΛΙΚΑ 1 κιλο αλευρι + 100 γρ ακομα
750 γρ νερο χλιαρό
1/2 κουπας ελαιολαδο
3 Φακελάκια μαγια
1 κ σ ζαχαρη
1 κ γ αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε μια λεκάνη  κοσκινιζουμε το αλευρι,
ριχνουμε το αλατι, την ζαχαρη, την μαγια και ανακατεουμε, κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το λαδι, και λιγο λιγο το χλιαρό νερο, και ανακατευουμε με μια κουτάλα να ενωθεί καλα.
Εχουμε προθερμανει τον φουρνο στους 50c βαθμους, και τον κλείνουμε.
Βαζουμε μεσα καλα σκεπασμένο με σελοφάν, και με ενα μεγάλο τραπεζομάντηλο. 
Αφηνουμε για μια ώρα να διπλασιαστεί.
Το βγάζουμε απο τον φουρνο το ζυμάρι, και ανοιγουμε τον φουρνο στους 220c βαθμους, βαζουμε μεσα την γαστρα η ενα ταψί να ζεσταθούν καλα!!
Με μια μαρις η σπάτουλα βγάζουμε την ζύμη απο την λεκάνη, την βαζουμε πάνω στον πάγκο τις κουζινας, που εχουμε πασπαλισει με αλευρι, και μαζεύουμε την ζύμη προς το κέντρο με αλευρι.
Μολις έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία ο φούρνος βγάζουμε την γαστρα απο μεσα, και ριχνουμε στον πάτο αλευρι πασπαλιζοντας, περνούμε τον ζύμη και την βαζουμε στο κέντρο τις γάστρας η του ταψιού (Το ταψί το σκεπάζουμε με ενα άλλο απο πάνω, να κανει καπάκι).
Το βαζουμε στο φουρνο σκεπάζουμε τη γαστρα και ψηνουμε για 35 λεπτα, ξεσκεπάσουμε τη γαστρα και αφηνουμε αλλα 10 λεπτα. Ανάλογα τον φουρνο μπορεί να χρειαστει και αλλα 5 λεπτα.

Σχόλια