ΣΝΊΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!

ΣΝΙΤΣΕΛ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!!

ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ !!!

Τόσο μαλακό, τρυφερό, το σνίτσελ κοτόπουλου.
Με σάλτσα  η με λεμονι, οπως και να το φας!!
Απλα τέλειο!!

Για 4 άτομα 
ΥΛΙΚΑ: 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο χωρίς το κόκαλο 
1 φακελάκι φρυγανιά
Αλευρι
2 αυγά
100 γρ γαλα
Αλατι 
Πιπερι
Λαδι για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: έχουμε ανοίξει το φιλέτο μας ( βλέπε φωτό)αν δεν μπορουμε ζητούμε να το κάνει ο κρεωπολης μας.
Περνούμε το φιλέτο αλατοπιπερωνουμε.
Το περνάμε τρία στάδια, πρώτα απο αλευρι, ύστερα απο το αυγό, (το έχουμε ανακατέψει με το γαλα) και μετα απο την φρυγανια.
Βαζουμε το λαδι σε ενα τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει η μια πλευρά , και γυρίζουμε απο την άλλη να ροδίσει.
Όταν είναι ετοιμα, τα βγάζουμε.
Σερβίρουμε με την σάλτσα μανιταριών!!!

Για την σάλτσα 

1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια
Η 
1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια
500γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ γκούντα η ότι άλλο μας αρεσει
1 κύβο λαχανικών λιωμένο σε λιγο νερο
1 κουταλάκι ξερό εστραγκον
Αλατι 
 Πιπερι
3-4 κουταλιες λαδι για το σορτάρισμα των μανιταριών 

Εκτέλεση: σοτάρουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερωνουμε, ριχνουμε τον κύβο λιωμένο, και την κρέμα γάλακτος. 
Αφηνουμε να δέσει σε μέτρια φωτιά.
Οταν αρχίζει  να πήζει ριχνουμε και το γκούντα, ανακατευουμε και κατεβάζουμε απο την φωτιά.

Εκτός απο τα σνίτσελ μπορουμε να την βάλουμε και σε ψητά κρέατα!!

Σχόλια