ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙΕΝΙΟΣ!!



ΧΑΛΒΑΣ!!!!

Απο σιμιγδάλι, μοσχομυρίζει κανέλα, 
και άρωμα πορτοκαλιού!!!
Με ΚΡΑΜΠΕΡΙ!!!

Παρά πολύ εύκολος, 
έτοιμος στο 20λεπτο!!!

ΥΛΙΚΑ: 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 ml σπορέλαιο
350 γρ ζαχαρη
1 κιλο νερο
1 κούπα ΚΡΑΜΠΕΡΙ
1 κ γ κανέλα
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού 
(Αν σας αρέσουν και
1/2 κούπα καρύδι τρίμενο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βράζουμε το νερο, την ζαχαρη, 
την κανέλα, την βανίλια,  το ξύσμα
για 3 λεπτα, προσθέτουμε τα κραμπερι. 
Βαζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λαδι να κάψει.
Ριχνουμε λιγο - λιγο το σιμιγδάλι, ανακατετευοντας, συνέχεια,
 με μια ξύλινη κουτάλα.
Τώρα ρίχνουμε τα καρύδια.
Συνεχιζουμε το ανακάτεμα μέχρι να παρει το σιμιγδάλι χρωμα.
Πιο κάστανο η πιο ανοιχτό οτι μας αρεσει.
Τώρα προσθετουμε το σιρόπι λιγο- λιγο μέχρι να απορροφηθει όλο.
Βαζουμε τον χαλβά σε μια φορμα η σε ατομικά φορμάκια.(βλέπε φωτό)
Ξεφωρμαρουμε σε πιατέλα, και πασπαλιζουμε
 με κανέλα γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε!!!

Σχόλια