ΧΑΛΒΑΣ!!!!
Απο σιμιγδάλι, μοσχομυρίζει κανέλα,
και άρωμα πορτοκαλιού!!!
Με ΚΡΑΜΠΕΡΙ!!!
Παρά πολύ εύκολος,
έτοιμος στο 20λεπτο!!!
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
250 ml σπορέλαιο
350 γρ ζαχαρη
1 κιλο νερο
1 κούπα ΚΡΑΜΠΕΡΙ
1 κ γ κανέλα
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
(Αν σας αρέσουν και
1/2 κούπα καρύδι τρίμενο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: βράζουμε το νερο, την ζαχαρη,
την κανέλα, την βανίλια, το ξύσμα
για 3 λεπτα, προσθέτουμε τα κραμπερι.
για 3 λεπτα, προσθέτουμε τα κραμπερι.
Βαζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λαδι να κάψει.
Ριχνουμε λιγο - λιγο το σιμιγδάλι, ανακατετευοντας, συνέχεια,
με μια ξύλινη κουτάλα.
Τώρα ρίχνουμε τα καρύδια.
Συνεχιζουμε το ανακάτεμα μέχρι να παρει το σιμιγδάλι χρωμα.
Πιο κάστανο η πιο ανοιχτό οτι μας αρεσει.
Τώρα προσθετουμε το σιρόπι λιγο- λιγο μέχρι να απορροφηθει όλο.
Βαζουμε τον χαλβά σε μια φορμα η σε ατομικά φορμάκια.(βλέπε φωτό)
Ξεφωρμαρουμε σε πιατέλα, και πασπαλιζουμε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου