Μοσχομολοχα, η
Πελαργονιο το βαρυοσμο,
το λεει και η λέξη !!!!
Εξαιρετικό για λικέρ,
για τα γλυκά του κουταλιού
για λουκούμια!!!
Λικέρ που μοσχοβολάει !!!!
Συν ολα τα ωφέλη,
απο την αμπάροριζα!!!
Η αμπάροριζα η το γεράνι, γνωστό
σε διαφορα μέρη της Ελλάδας,
μας ήρθε απο την Αφρική!!!
Σαν βότανο
Το αφέψημα απο αμπάροριζα
θεωρείται οτι έχει χαλαρωτικές
ιδιότητες, βοηθάει στην ανακουφίσε
απο την ναυτεια και τις ημικρανίες !!!!!
Θα δώσω δυο συνταγες
Με κόκκινο κρασί ημίγλυκο
Και με κονιάκ
1 ) συνταγη!!!
ΥΛΙΚΑ 1 λιτρο κρασί ημίγλυκο
3οο γρ ζαχαρη λευκή
30 φυλλα αμπάροριζας
Αυτά τα βαζουμε 20 ημέρες μετα
2 αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλο κανέλας
2 ) συνταγη
Την κανει η φίλη μου η Βάσω!!!!
Δοκιμασμένη ειναι τέλεια!!!
ΥΛΙΚΑ 1 λιτρο κονιάκ σκούρο
40 φυλλα
1 κιλο ζαχαρη
Η διαδικασία ειναι ιδια και για τις συνταγες!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ πλενουμε καλα τα φυλλα και τα σκουπίζουμε.
Τα βαζουμε σε ενα μπουκάλι η σε ενα βάζο.
Ριχνουμε την ζαχαρη και το κρασί.
Ανακινουμε κατα διαστήματα να λιωσει η ζαχαρη.
Μετα απο 20 μέρες προσθετουμε τον αστεροειδή
γλυκάνισο και τη κανέλα .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου