Μηλοπιτακια υπεροχα!
Τραγανα!!
Σουπερ!,
Νόστιμα!
Τελεια!
Αγαπημένα!!
ΖΎΜΗ 1κουπα ηλιέλαιο
1 κούπα κρασί
2 κ σ μελι
1 κιλο αλευρι φαρινα
Όσο παρει,
ΓΈΜΙΣΗ
4 μήλα τρίμενα στον τρίφτη
4 κ σ ζαχαρη καστανή
1 κ σ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
2 κ σ μελι
2 κ σ φρυγανια
Καρυδια κατά βούληση
Αχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ βάζουμε τα υγρά υλικά στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μελι, ανακατευουμε ελαφρα και προσθετουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ενωθούν.
Αφήνουμε την ζύμη περιπου 20 λεπτα, να ξεκουραστεί.
Ανοιγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 1c πόντου, πέρνουμε ενα μεγαλο ποτηρι και κόβουμε στρογγυλά κοματια.
Στο κάθε κοματι βάζουμε γέμιση και κλείνουμε στην μέση. Τοποθετούμε σε ταψί πάνω στην λαδόκολλα.
Ψηνουμε για περιπου 20 - 25 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου