ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ !!!!!!

Σήμερα εχουμε, ενα αγαπημένο,
φαγητο του Πηλίου!!

Το Πηλιο ειναι βουνό στον νόμο 
Μαγνησίας, με πρωτεύουσα τον Βόλο!!!
ΠΗΛΙΟ!!!
Θερινή κατοικία των θεών!!!
Και πατρίδα των Κενταυρων!!!!

Στα χωριά του Πηλίου,
μαγειρεύεται το σπετσοφαι με διάφορες,
παραλλαγές !!!!
Το πιο κλασικό για εμένα ειναι με πιπεριές!!!
Το βρίσκουμε να περιέχει και μελιτζάνες!!!!

Για 4 άτομα 

ΥΛΙΚΑ: 1 κιλο λουκάνικα χωριστικα

1 κιλο πιπεριές κέρατο η χοντρές 

( εγώ έβαλα τις κανονικές, μου τις έφερε 
η μαμά μου απο το χωριό)

2 κρεμιδακια σε φετες

 1 πιπερια Φλωρινης
 ( για γλυκά και ωραίο χρωμα)

2 ντοματες κόκκινες κυβακια
 ( η μια κονσέρβα πομοντορια)

1 ποτηρι κρασιου ελαιολαδο

1 ποτηρι νερού νερο

Μαιδανο

Αλατι 
Πιπερι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ κοβουμε σε φετες τα λουκάνικα.
Βαζουμε το ελαιολαδο σε μια κατσαρολα μαζι με τα λουκάνικα και σωταρουμε να πάρουν ωραίο χρωμα.
( βλέπε φωτό)
Οταν έχουν παρει ωραίο χρωμα τα λουκάνικα, ριχνουμε τα κρεμμυδια  και συνεχιζουμε να σωταρουμε.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές απο τα κοτσάνια και τα σπόρια, κοβουμε στην μέση εαν βαλουμε χοντρές,
αφηνουμε οπως ειναι τις πιπεριες κέρατο.
Οταν μαραθούν τα κρεμμυδια, ριχνουμε τις πιπεριες, τα κυβακια τις ντομάτας, τον μαιδανο ψιλόκομενο, αλατι, πιπερι, ρίγανη, το νερο, αφηνουμε να παρει μια βράσει και χαμηλωνουμε, την φωτιά και αφηνουμε περιπου 1 ώρα να βράσει. Να σωθούν τα ζουμακια του.
Καλη μας όρεξη!!!!

Σχόλια