Μελιτζανες, όπως και να τις κάνεις,
είναι τελείες.
Γίνονται παρά πολύ εύκολα,
Ειναι ετοιμες σε 2-3 μέρες!,
ΥΛΙΚΑ 10-12 μελιτζανες
2 ματσάκια σέλινο ψιλόκομενο
2 Σκορδά
Αλατι
Ρίγανη
Ξύδι
Λαδι ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ πρώτα καθαρίζουμε τις μελιτζανες, σταυρωτά την φλούδα, και τα κοτσάνια ( βλέπε φωτό).
Σε μια λεκάνη, καθαρίζουμε, και ψιλοκοβουμε το σκόρδο, και το σέλινο, ανακατευουμε, και αφηνουμε στην ακρη.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε νερο,το βράζουμε για να ζεματισουμε, τις μελιτζανες, για λιγα λεπτα, τις αφηνουμε σε ενα σουρωτήρι να κρυώσουν.
Οταν κρυώσουν περνούμε μια μια μελιτζάνα την αλατιζουμε και τις γεμίζουμε με το σκόρδο και το σέλινο, τις βαζουμε με την σειρα σε ενα μπωλ με καπάκι, ριχνουμε μπόλικο ξύδι, και σκεπάζουμε με ηλιέλαιο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου