Λαχανόπιτα με ωραια φύλλα χωριάτικα.
Με διαφορά λαχανα, οπως, λαπατα, τςουκνιδες, σέσκουλα,πράσα, κ. α. π
Για 10 φύλλα
ΥΛΙΚΑ : 600 γρ αλευρι
1 ποτηρι χλιαρό νερο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλατι
4 κουταλιες ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: περνούμε μια λεκάνη, κοσκινιζουμε το αλευρι, κανουμε μια λακούβα στη μέση και ριχνουμε την μαγιά την ζάχαρη, το λαδι, και αρχίζουμε να ανακατευουμε, ρίχνοντας λιγο- λιγο το χλιαρό νερο, ενδιάμεσα προσθέτουμε και το αλατι, και αν χρειαστει περισσότερο νερο.
Ζυμώνουμε να γίνει μια απαλή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτα περιπου σε ζεστό μέρος.
Όταν γίνει το μυρίζουμε σε 9-10 μικρά κοματια τα κανουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε για 10 λεπτα, πλάθουμε τα φύλλα.
Για την γέμιση
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλο σπανάκι
1 ματσάκι λαπατα
1 ματάκι τσουκνίδες
1 ματσάκι σέσκουλα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
3 πράσα το άσπρο μέρος
Καθαρίζουμε ολα τα λάχανα, τα ψιλοκοβουμε, τα πλενουμε, τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τα βαζουμε σε μια λεκάνη,τα αλατιζουμε, ριχνουμε μισή κούπα λαδι, μισή κούπα γαλα,
Και τα τρίβουμε να μαραθούν.
Στρώσιμο τις πίτας!!
1 ποτηρι λαδι
(ραντιζουμε με το χέρι
Η με το πινέλο)κάθε φύλλο.
Λαδωνουμε το ταψί, στρώνουμε ενα φύλλο, ραντιζουμε με λαδι, (αν περισσεύει λιγο φύλλο το ριχνουμε μέσα σουρωτό), άλλο ενα φύλλο, ριχνουμε λίγα λάχανα, λαδωνουμε και συνεχιζουμε μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα.
Βαζουμε το προ τελευταίο φύλλο, ραντιζουμε με λαδι, και συνεχιζουμε με το τελευταίο, ραντιζουμε επίσης με λαδι και χαράζουμε την πίτα σε κοματια.
Η την Τρυπούμε για να μην φουσκώσουν τα φύλλα.
Στο κάτω μέρος βαζουμε παντα2 φύλλα για να γίνει τραγανές η πίτα.
Επίσης και πάνω τελειώνουμε με 2 φύλλα.
Ψήνουμε στην αρχή στους 250 βαθμούς, μόλις παρει ωραίο χρωμα, ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτα περιπου!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου