Ατομικά με διάφορες γεύσεις, εδώ τα κάναμε, λεμονάτα, και χρωματιστά, έτσι αποφάσισαν τα εγγονάκια !!!
Αντί για ξύσμα λεμονιού, μπορουμε να βάλουμε βανίλια, και 3 κουταλιες κακάο, και έχουμε ωραια σοκολατένια μαφίν!!!
Μικρά μαφίν με γλάσο βανίλιας, γλάσο λεμονιού, και γλάσο σοκολάτας γάλακτος!!!
Για κέρασμα, για πρωινό, για πάρτυ!!!!
Για 22- 24 κοματια περιπου
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ αλευρι
1 βουτυρο ( φυτικό 250γρ)
400 γρ ζάχαρη
250 γρ γαλα
1/2 λεμονι το χυμό του
4 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα απο 1 λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: οπως κανουμε ενα κέικ απλό.
Χτυπάμε βουτυρο και ζάχαρη.
Μόλις ασπρίσει το βουτυρο, ριχνουμε ενα ενα τα αυγά, το γαλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το αλευρι, κοσκινισμένο μαζι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεουμε και μοιράζουμε τα μαφίνς στις φόρμες.
Δεν βουτυρωνουμε βαζουμε το χαρτάκι (βλέπε φωτό)και ριχνουμε λιγο πάνω απο την μέση.
Ψηνουμε για 20 λεπτα στους 180c βαθμούς.
ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
300 γρ ζάχαρη άχνη
Το χυμό μισού λεμονιού η λιγο περισσότερο αν χρειαστει. ( 40 γρ περιπου.
Ανακατεουμε την ζάχαρη άχνη με το λεμονι, μέχρι να ενωθούν.
Γλασαρουμε αφού κρυώσουν τα μαφίν.
ΓΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
300 γρ ζάχαρη άχνη
40 γρ νερο
1 βανίλια
Το κανουμε οπως το γλάσο λεμονιού.
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ βουτυρο φυτικό
Λιώνουμε την σοκολάτα στο μάτι τις κουζινας( σε πολύ χαμηλή φωτιά στο 1-2 τις εστίας) και ριχνουμε το βουτυρο ανακατεουμε καλα να ενωθούν και ριχνουμε επάνω στα μαφίνς.
Μπορουμε να το κανουμε και με μαύρη σοκολάτα απλά προσθέτουμε 2 κουταλιες μέλι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου