Φράουλα!!
Ο καρπός του πειρασμού,
και της απόλαυσης!!!
Έχουν το χρωμα του πάθους!!!
Ωραίες ζουμερές φράουλες,
Οτι πρέπει, για γλυκό,
για μαρμελαδα, για τούρτες,
για τάρτες,για το γιαουρτάκι μας!!
Τρώγονται με ζαχαρη,
Με σαντιγί!!!
Αν βρείτε στον κήπο της μαμάς,
η βιολογικές, ακόμα καλύτερα !!
Εδω τις κάναμε μαρμελαδα!!
Έγινε υπέροχη!!
Τέλεια!!!
ΥΛΙΚΑ: 1κιλο φράουλες,
600 γρ ζάχαρη,
3-4 φυλαρακια αμπάροριζα
Η 2 βανίλιες
μισό λεμόνι το χυμό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε την ζάχαρη, αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν λίγα υγρά η φράουλες.
Βάζουμε την κατσαρόλα μας να βράσει.
Όταν μαλακώσουν αν θέλουμε τις περνάμε στο μπλέντερ η τις πολτοποιούμε με ραβδομπλεντερ.
Συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου πήξη η μαρμελάδα.
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι και την βανιλια.
Να πάρει μια βράσει ακόμα και την Βάζουμε σε αποστειρωμενα βαζα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου