ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ!!

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ!!!!

Απλα τέλειο, 
φοβερά αρώματα!!!
Κανέλα, μπαχάρι, 
μοσχοκάρυδο!!!

Σχετικά εύκολο!!!

ΥΛΙΚΑ: 1 κουνέλι μέτριο ( 1.200- 1.500 κ περιπου)
1 ποτηρι νερου
1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλόκομενο
1 κιλο κρεμμυδάκια για στιφάδο 
250 γρ ντοματάκια ψιλόκομενα 
2 κ σ πελτέ ντομάτας 
1 ποτηρι κρασιού κόκκινο κρασί
1 ποτηρι νερο
3-4 κ σ ξύδι 
3-4 φύλλα δάφνης
2 ξυλάκια κανέλας 
Μπαχάρι σκόνη
Λιγο τρίμενο μοσχοκάρυδο 
Αλατι
Πιπερι
Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: κόβουμε μερίδες και πλενουμε το κουνέλι. 
Βαζουμε στην κατσαρόλα μας το λαδι και
 το κουνέλι, σωταρουμε ελαφρώς
 και προσθετουμε το κρεμμυδι ψιλόκομενο, συνεχιζουμε ρίχνοντας τα ντοματάκια ψιλόκομενα, 
τον πελτέ ντομάτας, λιωμένο σε λιγο νερο,
έπειτα ριχνουμε το κρασί, 
το ξύδι, τα μπαχαρικα, το νερο.
Αφηνουμε να πάρουν μια βράσει, σε δυνατή φωτιά ,για πολύ λιγο,και επειτα τα βαζουμε
 σε μέτρια.
Σε μια λεκάνη με ζεστό νερο βαζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφαδου, τα αφήνουμε
 λιγη ώρα να μαλακώσουν. 
Έτσι τα καθαρίζουμε πιο εύκολα!!
Τα εχουμε καθαρισμένα, και τα ριχνουμε μεσα στο κουνέλι, περιπου στα μισα του μαγειρέματος. Αφήνουμε να μαλακώσει καλα το κουνέλι, και να χυλώσει η σάλτσα μας.

Σχόλια