Με λαχανικα και ωραια μυρωδικά!!
Ενα γευστικό φαγητο, μαμαδίστικο,
απλό και λιτό!!
Με σπανάκι, μυρωνια, λαπατα!!!!
Για 5-6 άτομα
ΥΛΙΚΑ 1 πλάκα μπακαλιάρο μεγάλη
1 κιλο σπανάκι
1 ματσακι κρεμμυδάκια φρεσκα
1 ματσακι λαπατα
1 ματσακι μυρωνια
1 ματσακι κατκαλιθρες
1 ματσακι σέσκουλα
1 κρεμμυδι ξερο μεγάλο σε κύβους
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλόκομενο
Λιγο μαιδανο φρέσκο
Λιγη τιγανι φρέσκια
Λιγο δυόσμο φρέσκο
Λιγο άνηθο φρέσκο
1 ποτηρι ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι
Ρίγανη
Tips:
(απο την προηγούμενη μέρα ξαρμιριζουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε μερίδες και τον βαζουμε σε μια λεκάνη με νερο και σταδιακά το αλλάζουμε να φύγει η αρμύρα.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) καθαρίζουμε τα λαχανικα ολα, τα χοντρόκοβουμε, τα πλενουμε.
2( Βαζουμε σε ενα σκευος λιγο νερο να βράσει και οταν ειναι ετοιμο τα ριχνουμε και τα ζεματάμε
( όχι να βραςουν, απλώς με μειωθεί ο όγκος τους) και οταν ειναι ετοιμα τα Στραγγίζουμε σε ενα σουρωτήρι.
3) Σε ενα τηγάνι βαζουμε λιγο ελαιολαδο και σωταρουμε το ξερο κρεμμυδι. Το ριχνουμε στο ταψί μας.
4) Στο ιδιο τηγάνι βαζουμε σπορέλαιο, αλεύρωνουμε και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο.
5) Στο ταψί που ρίξαμε το κρεμμυδι, ριχνουμε τα λαχανικα που εχουμε στραγγισμένα, τα ντοματάκια ψιλόκομενα τα μυρωδικά, το υπόλοιπο ελαιολαδο τα ανακατευουμε να ενωθουν, αλατοπιπερωνουμε ( βλέπε φωτό) και απο πάνω βαζουμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο.
6) ψηνουμε στον φουρνο στους 180 c για 1 ώρα περιπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου