Με μόλις 110 θερμίδες στα 100γρ!!!!
Ένα ωραίο κρεμώδες γλύκισμα,
για όλες τις ώρες !!!
Για τα Παιδιά!!
Για τους μεγάλους!!
Λατρεμενο!!
Μαμαδιστικο!!
Αγαπημένο!
Για 6 μπωλακια
ΥΛΙΚΑ: 1.250γρ γαλα
200 γρ νερο
1 βανίλια (η ξύσμα πορτοκαλιού)
100γρ ρύζι γλασέ
8 κουταλιες σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια σούπας κορν φλάουρ
Η 1 φακελακι κρεμα αραβοσίτου
Κανέλα για το πασπάλισμα
(Μπορουμε να βάλουμε 1 κιλό γαλα και 250 γρ κρέμα γάλακτος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε ένα σκευος βαζουμε το νερο με το ρύζι να βράσει.
Όταν απορρόφηση το ρύζι το νερο βαζουμε το γαλα.
(και την κρέμα γάλακτος εαν βάλουμε).
Ριχνουμε την ζάχαρη, την βανιλια η το ξύσμα, αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην πιάσει απο κάτω.
Έχουμε κράτηση λιγο γαλα λιώνουμε το κορν φλάουρ η την κρεμα αραβισιτου βανιλια, το ριχνουμε μέσα στο ρυζόγαλο, αφήνουμε να πήξει, κατεβάζουμε απο την φωτιά, αφήνουμε να σταθεί για λιγο και μοιράζουμε στα μπολ .
Χρόνος βρασμού περιπου 20-25 λεπτά.
(με την κρέμα γάλακτος η υφή του ριζογαλου γίνεται πιο απαλή!!!!).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου