ΡΥΖΌΓΑΛΟ!!

ΡΙΖΟΓΑΛΟ!!!!
Με μόλις 110 θερμίδες στα 100γρ!!!!

Ένα ωραίο κρεμώδες γλύκισμα, 
για όλες τις ώρες !!!
Για τα Παιδιά!!
Για τους μεγάλους!!
Λατρεμενο!!
Μαμαδιστικο!!
Αγαπημένο! 

Για 6 μπωλακια

ΥΛΙΚΑ: 1.250γρ γαλα
200 γρ νερο
1 βανίλια  (η ξύσμα πορτοκαλιού)
100γρ ρύζι γλασέ
8  κουταλιες σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια σούπας κορν φλάουρ
Η 1 φακελακι κρεμα αραβοσίτου 
Κανέλα για το πασπάλισμα

(Μπορουμε να βάλουμε 1 κιλό  γαλα  και   250 γρ κρέμα γάλακτος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: σε ένα σκευος βαζουμε το νερο με το ρύζι να βράσει. 
Όταν απορρόφηση το ρύζι το νερο βαζουμε το γαλα.
(και την κρέμα γάλακτος εαν βάλουμε).
Ριχνουμε την ζάχαρη,  την βανιλια η το ξύσμα, αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά προσέχοντας να μην πιάσει απο κάτω.
Έχουμε κράτηση λιγο γαλα λιώνουμε το κορν φλάουρ η την κρεμα αραβισιτου βανιλια, το ριχνουμε μέσα στο ρυζόγαλο, αφήνουμε να πήξει, κατεβάζουμε απο την φωτιά, αφήνουμε να σταθεί για λιγο και μοιράζουμε στα μπολ .
Χρόνος βρασμού περιπου 20-25 λεπτά. 
(με την κρέμα γάλακτος η υφή του ριζογαλου γίνεται πιο απαλή!!!!).
 Πασπαλιζουμε με κανέλα !!!

Σχόλια