Απλα τέλεια!!
Για τους λάτρες του πορτοκαλιού,
που αγαπούν το υπέροχο άρωμα του,
είναι οτι πρέπει!!
Γεμάτη βιταμίνη C,
νόστιμη,
η γεύση υπέροχη!!
Την κανουμε γλυκιά να μην πικριζει.
Υπάρχουν πολύ τρόποι να την κανείς,
αυτός είναι ο πιο εύκολος!!!
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλο πορτοκάλια
600 γρ ζαχαρη
1 ποτηρι νερο
2 βανίλιες
Τον χυμό απο 1/2 λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: πλενουμε καλα τα πορτοκάλια, τα βαζουμε σε μια κατσαρόλα, ριχνουμε νερο μέχρι να σκεπαστούν.
Τα βράζουμε 3-4 φορές, (απο την στιγμή που αρχίζουν να βράζουν τα αφήνουμε 5-6 λεπτα και πετούνε το νερο την κάθε φορά)
μέχρι να δοκιμάσουμε και να δουμε οτι έχει ξεπικρίσει.
Οταν είναι ετοιμα και έχουν μαλακώσει καλα απο το βράσιμο.
Τα κόβουμε κομμάτια, τα περνάμε στο μουλτι αφού εχουμε βγάλει τυχόν κουκούτσια.
Βαζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, ριχνουμε το νερο, την ζαχαρη, τις βανίλιες,
και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει η μαρμελάδα μας!!
Προς το τέλος ριχνουμε τον χυμό λεμονιου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου