ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!!!!

Εξαιρετικό!!
Αφρατο!!
Τελειο, μοσχομυριζει πορτοκάλι, 
το κάναμε δίχρωμο!!!

Με κρεμμα πορτοκαλιού!!!!

Για την κρεμμα

ΥΛΙΚΑ:200 γρ χυμό πορτοκαλί
120 γρ ζάχαρη
1 κ. σ κορν φλάουρ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ολα τα υλικά μαζι σε ενα σκευος βράζουμε εως ότου πήξει ελαφρώς η σος. Αφήνουμε να κρυώσει και την ριχνουμε πάντα σε κρύο κέικ!!!

Για το ΚΕΙΚ!!

ΥΛΙΚΑ: 500 γρ φαρίνα 
350 γρ ζάχαρη
250 γρ φυτικό βουτυρο (ελαφρώς λιωμένο)
4 αυγά 
2 πορτοκάλια το ξύσμα 
1/2 ποτηρι χυμό πορτοκαλί
1/2 ποτηρι γαλα
1 κγ μπεικιν παουτερ
8-10 σταγόνες χρωμα ζαχαροπλαστικής 
Ότι χρωμα σας αρέσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:στον κάδο του μιξερ χτυπάμε το βουτυρο με την ζάχαρη, να ενωθούν.
Προσθέτουμε το ξύσμα, ενα-ενα τα αυγά, το γαλα, τον χυμό πορτοκαλιού, και λιγο- λιγο το αλευρι να ενωθούν καλα.
Βουτυρωνουμε, και αλεύρωνουμε, μια φόρμα.
Έχουμε παρει το 1/3 του χυλου για να ρίξουμε το χρωμα.
Ριχνουμε τον μισό λευκό χυλό κάτω στην φόρμα και μετα εναλλάξ τον μπλε με τον λευκό.
Ψηνουμε για περιπου 30- 40 λεπτα (ανάλογα  τον φούρνο) στους 180c βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει και ριχνουμε την σος!!!

Σχόλια