Εξαιρετικό!!
Αφρατο!!
Τελειο, μοσχομυριζει πορτοκάλι,
το κάναμε δίχρωμο!!!
Με κρεμμα πορτοκαλιού!!!!
Για την κρεμμα
ΥΛΙΚΑ:200 γρ χυμό πορτοκαλί
120 γρ ζάχαρη
1 κ. σ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ολα τα υλικά μαζι σε ενα σκευος βράζουμε εως ότου πήξει ελαφρώς η σος. Αφήνουμε να κρυώσει και την ριχνουμε πάντα σε κρύο κέικ!!!
Για το ΚΕΙΚ!!
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ φαρίνα
350 γρ ζάχαρη
250 γρ φυτικό βουτυρο (ελαφρώς λιωμένο)
4 αυγά
2 πορτοκάλια το ξύσμα
1/2 ποτηρι χυμό πορτοκαλί
1/2 ποτηρι γαλα
1 κγ μπεικιν παουτερ
8-10 σταγόνες χρωμα ζαχαροπλαστικής
Ότι χρωμα σας αρέσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:στον κάδο του μιξερ χτυπάμε το βουτυρο με την ζάχαρη, να ενωθούν.
Προσθέτουμε το ξύσμα, ενα-ενα τα αυγά, το γαλα, τον χυμό πορτοκαλιού, και λιγο- λιγο το αλευρι να ενωθούν καλα.
Βουτυρωνουμε, και αλεύρωνουμε, μια φόρμα.
Έχουμε παρει το 1/3 του χυλου για να ρίξουμε το χρωμα.
Ριχνουμε τον μισό λευκό χυλό κάτω στην φόρμα και μετα εναλλάξ τον μπλε με τον λευκό.
Ψηνουμε για περιπου 30- 40 λεπτα (ανάλογα τον φούρνο) στους 180c βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου