ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!

Τόσο απλό και νόστιμο!!
Απλα τέλειο!!
Σοκολατένιο! 
Σουπερ!

Για το κεικ

ΥΛΙΚΑ: 1 φαρινα (500γρ)
2 ποτήρια ζαχαρη ( 400γρ)
1 ποτηρι σπορέλαιο 
1ποτήρια νερο κρύο
1 ποτηρι φρέσκο χυμό πορτοκαλι
3 κ σ ξύδι
6 κ σ κακαο
Λιγο αλατι
1 κ γ κοφτό σόδα
2 βανίλιες 
 Λιγο ξύσμα πορτοκαλιού 

Για το σιρόπι

3 κα κακαο
150 γρ ζαχαρη άχνη ( 2 κούπες)
1/2 κ σ σπορέλαιο 
1 κούπα νερο

Για το κέικ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: στον κάδο του μιξερ χτυπαμε
την ζαχαρη με το σπορέλαιο, σε δυνατή ταχύτητα.
Μετα προσθετουμε το νερο, τον χυμό,
το ξύδι, το κακαο κοσκινισμένο, και ανακατευουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Εχουμε ανακατέψει την φαρινα, 
τις βανίλιες, την σόδα, το αλατι, 
και ριχνουμε λιγο λιγο στο μίγμα μας.
Βουτυρωνουμε μια φορμα
 και ριχνουμε το μίγμα.
Ψηνουμε για περιπου 50 λεπτα
στους 180c.

Για το σιρόπι 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το νερο και το λαδι να ζεσταθεί, ριχνουμε το κακαο, 
την ζαχαρη άχνη, ανακατευουμε
 να ενωθουν, 
αφήνουμε να παρει μια βράσει.

Πρέπει ενα απο τα δυο να ειναι κρύο!!
Το κεικ η το σιρόπι.

Για το γλάσο

1 ποτηρι νερο
8 κ σ ζαχαρη 
3 κ σ άνθος αραβοσίτου βανίλια 
4 κ σ κακαο
1 κ σ φυτικό βουτυρο στο τελος,
για να γυαλίσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βαζουμε ολα τα υλικά μαζι,
ανακατευουμε μέχρι να πήξει, 
στο τελος ριχνουμε το φυτικό βουτυρο. 
Το ριχνουμε πάνω στο κρύο κεικ!!!

Σχόλια