ΤΟΥΡΤΑ ΦΟΡΕΜΑ !!!!
Τέλεια τούρτα !!!
Για το δεσποινακι μου!!!
Που την έκανα με κέικ!!
Με αγαπημένα ΚΕΚΑΚΙΑ πορτοκαλιού!!!
Ιταλική κρέμα και κρέμα ζαχαροπλαστικής!!
ΥΛΙΚΑ 500 γρ αλεύρι
250 γρ βούτυρο
4 αυγά
250 γρ πορτοκαλάδα
300 γρ ζάχαρη
1 πορτοκαλί το ξύσμα του
2 βανίλιες
1 μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ στον κάδο του μιξερ χτυπαμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα στην συνέχεια το αλεύρι και την πορτοκαλάδα εναλλάξ .
Επίσης την βανίλια, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ .
Βάζουμε χαρτάκια σε μια φόρμα για μαφινς, μοιράζουμε τον χυλό μας, περίπου 1 1/2 κ σ σε κάθε χαρτάκι.
Θα βγάλει 24 κομμάτια .
Ψηνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 c βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Για την ιταλική κρέμα
ΥΛΙΚΑ 500 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
2 βανίλιες
7 ασπράδια σε μαρέγκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε ένα σκεύος βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν , πρέπει να γίνει καραμέλα λευκή.
Δηλαδή την ώρα που θα ρίξουμε σταγόνες σε ένα ποτήρι κρύο νερό πρέπει να γίνει καραμέλα.
Αν έχετε θερμόμετρο όταν φτάσει στους 125c βαθμούς είναι έτοιμο.
Παρατήρηση
(Εάν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να κάνετε ιταλική κρέμα μπορείτε να πάρετε έτοιμη από ένα ζαχαροπλαστείο η να βάλετε σαντιγί .)
Όπως είναι ζεστό, και αφού έχουμε χτυπήσει σε μαρέγκα τα ασπράδια.
Ριχνουμε το σιρόπι λίγο λίγο μέσα στην μαρέγκα σαν μια αλυσίδα .
Μέχρι να τελειώσει το σιρόπι μας.
Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
400 γρ γάλα
150 γρ ζάχαρη
2 κ σ γεμάτες αλεύρι
1-2 αυγά
2 βανίλιες
1 κ σ βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί σε ένα σκεύος ανακάτεμα μέχρι να πήξει.
Όταν είναι έτοιμη την ρίχνουμε σε ένα μπωλ, την σκεπάζουμε με σελοφάν μέχρι να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μιξερ και προσθέτουμε 4-5 κουταλιές ιταλική κρέμα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ
Βάζουμε τα μαφινς όπως έχω ζωγραφίσει το σχέδιο.
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής, το στρώνουμε με μια σπατουλα,
Και από επάνω με κορνε βάζουμε την ιταλική κρέμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου