ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ!

ΚΕΙΚ  ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ!!!


Υπέροχο! 
Η γεύση του σούπερ!
Με κρυμμένα καροτα!

Για τα παιδιά, που δεν αγαπούν τα λαχανικα!
Με με άρωμα κανέλας!
Και τελεια γεύση του μήλου!!


ΥΛΙΚΑ 500γρ φαρινα
1 βουτυρο φυτικο ( 250 γρ )
2 κουπες ζαχαρη (400 γρ )
1 ποτηρι του κρασιού νερο
4 αυγα
1 κούπα γαλα (200 γρ )
3 μέτρια καροτα τρίμενα ψιλά 
4 μεγάλα μήλα 
2 βανίλιες 
1 κ γ κανέλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
1) καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε κυβακια, τα βαζουμε σε ενα τηγάνι με 1/2 κούπα ζαχαρη, την κανέλα, νερο, αφήνουμε να βραςουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα υγρά τους, 
αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσουν.
2) στον κάδο του μιξερ χτυπουμε το βουτυρο με την ζαχαρη να ασπρίσει καλα.
Μετά προσθετουμε ενα - ενα τα αυγα, το γαλα, την βανίλια, και την φαρινα.
Οταν  ανακατευτεί καλα ο χυλός, ριχνουμε τα τρίμενα καροτα, και τα μήλα που εχουμε κανει,με  μια μαρις ανακατευουμε ελαφρα.
Ήδη εχουμε βουτυρωσει 2 μακρόστενες φόρμες ριχνουμε τον χυλό μας, και ψηνουμε στους 180c βαθμούς, για περιπου 1 ώρα αναλόγα στον φουρνο.

Σχόλια